Pár perc nosztalgia mindenkinek, hogy jöjjenek a szép emlékek!

Utolsó kommentek

2013.09.03. 16:11 blackmoon

Tikitaki

Mit tesz az unatkozó feltaláló, ha van egy kulcskarikája, egy darab zsinórja, és két kemény műanyagból készült golyója? Hát megalkotja az oly sok gyereknek örömöt, és fájdalmat okozó, a nyolcvanas évek kultusz játékát!

 

tikitaki.jpg

Ki ne emlékezne vissza szívesen a csendbe berobbanó hangra, az élesen csattogó sorozatos effektre, a keserves ordításokra egy egy sorozat félbeszakadásánál....

A karikán két madzagon fityegő golyókat fel le rángatással megszólaltatni szinte presztízs értékű volt, ki bírja tovább rángatni csuklózúzódás nélkül. Mert kegyetlenül oda tudott vágni, a fél iskola bekötött csuklóval, kék zöld foltokkal közlekedett a folyósokon. A menőbbek aztán rövidítettek a madzagon kissé, ezzel gyorsabb szériákat lehetett produkálni.

Aztán mire annyira népszerű lett, hogy mindenkinek már kettő is volt a zsebében belőle, hirtelen betiltották! Egy darabig még árulták pult alól az eldugott trafikokban, aztán egyre ritkábban csattogott bele az estébe, majd ez a remek csonttörő játék is lassan a polcokra, dobozokba került a többi megunt kacat mellé. De felejthetetlen időszak volt!   

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék kütyük tikitaki


A bejegyzés trackback címe:

https://retrokalandozasok.blog.hu/api/trackback/id/tr705493690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása