Pár perc nosztalgia mindenkinek, hogy jöjjenek a szép emlékek!

Utolsó kommentek

2014.03.14. 13:09 blackmoon

Görkorcsolya

Gyermek korunkban kicsit könnyebb dolgunk lehetett ezzel a négy kerekes korival, de ez csak feltevés, elnézve a mai csúcs modelleket, egysoros konstrukciókat.

01_9.jpg

 

Miután a család be is szerzett egy univerzális, utcai cipőre csatolható, elég nehéz, fém vázból készített sportszert, és kellően bejáratuk az előszoba linóleumán csak úgy rálépve, mentünk is le hamarjában keríteni egy jól használható sima felületet. Ha ez megvolt, jöhetett a hosszadalmas felcsatolás bőr, óraszíj szerű hevederekkel, persze hogy csak lötyögött az ember lábán, többnyire sehogy sem stimmeltek az előre kifurkált lyukak.....

Na indulás! Egy hatalmas lendítés, és máris útnak indulhattunk, persze csak egyenesen, mert a kanyarodás nem volt az erőssége. A kemény műanyagból készült kerekek hangos csattanásokkal szelték a centimétereket, és egy idő után rákezdett a fülekbe hasító éles csikorgás a tengelyek felől amit megannyi ezermester nagypapa gyógyított meg esténként egy kis gépzsír segítségével.

 

02_3.jpg

 

 

A lendületet csak az apró kavicsok, és repedések tudták megakasztani, de akkor nagyon, hatalmas esésekkel szórakoztatva a járókelőket. Intenzív sportolásunknak csak az vetett véget, hogy alig fél óra után olyan érzésünk lett, mintha valaki a lábainkat cementbe öntötte volna, és inkább felvittük a szobába, beállítottuk a sorba a kis játék autóink közé, pihentető hasalás közben tologattunk a szőnyegen teherkocsinak használva.

 

03_1.jpg

 

Természetesen azért már vártuk a következő alkalmat hogy csapathassuk neki újra, már ha találtunk egy éppen ráérő családtagot, aki őszintén, és tiszta szívből vállalkozott rá hogy utánunk rohangásszon, felállítgasson, kézen fogva húzzon, esetleg tologasson vagy befordítson minket a kanyarba..... Gurultatok ilyennel?

 

Fotók: retronom.hu, vatera.hu, jófogás.hu

6 komment

Címkék: sportszer


A bejegyzés trackback címe:

https://retrokalandozasok.blog.hu/api/trackback/id/tr735860079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EddieCivic4g 2014.03.14. 20:51:18

De még mennyire! El is felejtettem már régen, de most hogy megláttam a képet... Régi szép idők:)

blackmoon · http://szerencsespenz.c8.hu 2014.03.14. 21:04:17

@EddieCivic4g: Na, éppen ez az oldal célja, kicsit megállni, és vissza gondolni a szép emlékekre! Már megérte! :-)

Hipok Rita 2014.03.14. 22:46:21

Én kisgyerekként karácsonyra kaptam, így amíg ki nem tavaszodott, időnként bent a lakásban köröztem vele a dohányzóasztal körül. :D
(A szomszédok szerencséjére akkoriban földszinti lakásban laktunk.)

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.14. 23:17:23

Mindig azon gondolkoztam hogy hogy lehetett ezzel kanyarodni? Ezek szerint nem túl jól. Pedig a kiscsajok az általánosba egész jól nyomták.

lutria 2014.03.15. 00:58:44

Az ilyen görkorcsolyát úgy használtuk a 80'-as évek elején az óbudai nyári napközis táborban hogy egy deszkát rögzítettünk rá és ráülve gördeszkaként használva legurultunk vele a tábor lejtős útján.Otthon viszont nem örültek amikor ezért hetente elkoptattam egy pár cipő talpát/sarkát...

EddieCivic4g 2014.03.15. 16:43:44

@blackmoon: Gyorsan vissza is néztem a régebbi posztokat. Limo italpor, mindenrejó műanyag ülőke... Mintha tegnap lett volna. Kár, hogy 25 éve volt, öregszem, na:)

@lutria: Az én görkorim is gördeszkaként végezte. Kivettem a középső állítócsavart, aztán már csak egy polc, meg néhány szög kellett:)
süti beállítások módosítása